2011-02-27

Starwars vanlig spelfilm eller tecknat

Första gången jag såg StarWars var ju med Harrison Ford som Han Solo, Mark Hamill som Luke Skywalker och Leia Oregana spelades av Carrie Fisher.
Luke var ju son till Padme Amidala och Anakin Skywalker, Leia var hans tvillingsyster men de båda blev bortadopterade sedan deras mor dött av brustet hjärta, Luke kom till sin pappas halvbror på Tatooine och Leia hamnade hos senator Organa.

Det var mitten av 1980 talet jag såg den och den var ju hur spännande som helst! Filmen som gjordes 1970 och fick två efterföljare
  • Rymdimperiet slår tillbaka 1980
  • Jedins återkomst 1983
22 år senare påbörjar George Lucas en andra uppföljare till originaltriologin:
  •  Episod 1: Det mörka hotet 1999
  •  Episod 2 : Klonerna anfaller 2002
  •  Episod 3 : Mörkrets hämd 2005
Har sett dessa filmer men måste i ärlighetens namn säga att jag gillade inte alls dem! Tror inte att jag avslöjar något som ingen redan vet, vetskapen att Anakin omvänds till den mörka sidan av Darth Sidious en mörk Sithlord gillar jag inte alls. Han hade en sådan otur i valet av dem han trodde på. Men det som håller mig gladare är ju att Luke, Anakins son faktiskt räddar sin far!

Har sett otaliga tecknade avsnitt av StarWars med sönerna och de är riktigt bra! Nu gillar jag ju tecknade filmer men ändå, det är spänning i dem och dessutom har Anakin en egen padawan något som han inte har i det riktiga filmerna, lite trist faktiskt. Om jag ska tipsa något så tipsar jag på den tecknade varianten av StarWars

Första turen ut efter lång innevistelse

Igår lördag var den riktigt första dagen som vi gick ut en kort stund för att inhämta frisk luft.
Det var två trötta killar som kom in sedan. R hade ont i huvudet innan vi gick ut och det blev bättre efteråt. E hade nyss legat i snön.























Klockan är cirka 15.00 på eftermiddagen och det var en underbart skön dag igår.

Flyter bra

Så är det bara att konstatera att varmvattnet är tillbaka igen! Igår eftermiddag behagade detta fenomen att återvända tack vare mild temperatur. Tack gode gud för det säger jag bara. Man märker inte hur naturligt saker är förrän man tappar dem, det är helt klart nyttigt att vara utan för att sedan uppskatta när man fått tillbaka vad det nu är som varit borta ( i detta fall varmvatten)

Igår när vi var ute på stan och hastade mellan olika platser för att hinna med det vi skulle så slog det oss hur mycket folk vräker i sig när de sitter på café, nu säger jag inte detta för att på något sätt ge dåligt samvete utan det är bara ett konstaterande, alla caféer vi passerade var fyllda av mumsande och tuggande gäster i allehanda storlekar, barn som vuxna, unga som gamla. Såg en liten filur som hade fullt sjå med att få in en tugga av en enorm muffins i munnen, var tvungen att småle. Det är kul att se att människor samlas och umgås med varandra helt klart. Vad jag dock saknar här i sta´n är dock ett café för gluten och mjölkallergiker. Vi lever på 2011 men det finns inte ett ställe där det serveras glutenfritt, - trist.

Nå för att återgå till vart jag skulle komma, mamma och jag åker nedför rulltrappan för att bege oss mot den "gamla" bokhandeln när vi båda konstaterar helt utan vidare att vi lever i fel tid. Tänk om man kunde behålla grundstandarden som finns nu (varmvatten etc). Ingen av oss är särskilt tillfreds i denna tid. Jag har sagt det förr och kommer antagligen att upprepa mig igen vid tillfälle "ler"

Ha en skön söndag!