2011-08-21

Förslag

Jag är inte blödig av mig och gråta är något som inte inträffar ofta (inget fel med att gråta) men när det gäller att se filmer där djur är involverade i då kan mina ögon tåras ordentligt. Under två skilda tillfällen ville mina söner att vi skulle köpa Lassie. Första filmen som inköptes hette Lassie - vänner för livet

Här handlar det om en familj som flyttar ut på landet, pappa, bonusmamma son och lillasyster. Sonen Matt bär på en massa känslor som trängs sedan modern dött, känslor för sin bonusmamma, av en händelse råkar familjen på Lassie som sökt sig till dem efter en bilolycka där hennes tidigare ägare dött. Lassie ser något i pojken som inte han själv vet om och tack vare henne lär han sig det viktiga i livet.

Fälldes det några tårar? Jag gjorde mina försök att inte visa pojkarna med visst tårades ögonen över.


Igår inköptes denna : Lassie mer än en hjälte. En vän.

Det handlar om en fattig familj som måste sälja Lassie sedan pappan i huset blir sparkade från kolgruvan där han arbetat tidigare när kolet tar slut. Greven har en dotterdotter som tyckte om collien något som fick hennes morfar att bestämma sig för att köpa hunden. Som om köpet inte var nog bestämmer sig den nya ägaren att ta hunden från Yorkshire till Skottland! En resa på över 80 mil fågelvägen. Flickan har ett gott hjärta och ser att deras nya hund inte trivs utan längtar hem och när tillfälle ges så hjälper hon Lassie att rymma.
På vägen hem möter Lassie en massa olika människor, både snälla och onda, resan hem blir oerhört strapatsrik och hård för henne. Filmen spelades in 2005 men bygger på samma grundhandling som som i orginalfilmen (1943) och boken.

Om ögonen tårades på förra Lassie så kan jag berätta att de rann nedför kinderna under denna film. Den är så fantastiskt bra! Jag har sett den allra första Lassie filmen med Elisabeth Taylor - Lassie på nya äventyr
Lite kuriosa om denna filmhund är att den första Lassie hunden med Elisabeth Taylor spelades av hanhunden Pal!

Rekommenderar varmt dessa två filmer!

Ha det gott ♥