2011-04-23

Av en ren händelse

Tänk ändå vad man kan hitta spännande saker när man städar. Två stycken böcker, en som jag läst för många, många år sedan när jag var tonåring och en som jag inte alls har läst. Var har jag hittat dom? I min mammas bokhylla.

Phyllis A. Whitney heter författaren till "Silversvärd"
Catherine Gaskin är författare till "Den magiska cirkeln"
Denna bok är förresten den sista hon skrev.

Nu blir det till att sätta tänderna i den översta först och främst, eftersom jag aldrig läst den.

Silversvärd
När båda hennes föräldrar omkommer i en ridolycka tvingas Caroline att lämna sitt barndomshem på ön Maui. I stället växer hon upp i San Francisco hos sin farmor - en sträng kall kvinna vars enda kärlek tycks vara förbehållna den döde sonens minne.
Efter ett sprucket äktenskap bestämmer sig Caroline tjugosex år senare för att återvända till ön. Här hoppas hon finna nytt fotfäste i sitt splittrade liv. Men på Maui ställs hon inför det ena brutala avslöjandet efter det andra. Någon vill till varje pris hindra henne från att forska i den tragedi som drabbat hennes föräldrar. Var det ett mord som begåtts där uppe i vulkankratern för så länge sedan? Var den ett mordvapen, den gamla träklubban som fortfarande bär spår av blod? Med barndomsförälskelsen David som enda stöd bestämmer sig Caroline för att trots hotelserna uppdaga sanningen...


Spännande eller hur?? Kika in här hos Phyllis 



Den magiska cirkeln
Handlingen tar sin början år 1940  med Slaget om Storbrittanien, den för oss med till ett ödsligt slott i skottska Högländerna, tar oss vidare till ett Hollywood bakom de glittrande fasaderna - för att sluta nästan tio år senare med en ödesdiger mordrättegång.
De bildar verkligen en magisk cirkel, de tre systrarna Seymour och människorna omkring dem. De tycks ha fått allt - begåvning, berömmelse, skönhet, pengar och makt. Och det verkar som om de olyckor och motgångar de drabbas av snabbt kompenseras av deras sammanhållning och mod. Ända tills den förödande tragedi som ska komma att kasta sin slagskugga över deras fortsatta liv...


Den här går heller inte av för hackor.. Vill ni veta mer om Catherine så kliv på 

Tyvärr är båda dessa författarinnor avlidna men det betyder ju inte att deras böcker inte finns kvar. Nu vet ni vad jag kommer att ägna mig åt framöver, dessutom har undertecknad reserverat tio böcker som ska hämtas nu på tisdag, vilka de är återkommer jag med!

Sveriges främsta skådespelerska

Anna-Lisa Ericson Schildt blev 97 år innan hon somnade in natten mot långfredagen. En av Sveriges allra bästa skådespelerskor är borta.

Hon var artist under hela 90 år, vem kan stoltsera med detta? En fantastisk person med enorm inlevelse. Hela hon gnistrade av livslust både framför kameran och privat.




Här kan du läsa mer om Anna-Lisa Ericson


Här kan man läsa allt som hon gjort, teaterroller och filmroller.