2011-03-23

Upptäckt/Våren/Ålderns rätt

Imorse sov jag ovanligt länge - 6.30. Det betyder dags att stiga upp. I vanliga fall stiger undertecknad upp tidigare. När jag väl gjort mig färdig på toaletten och ska koka kaffe upptäcker jag av en slump att klockan inte är kvart i sju utan snarare kvart över 5.
Åhå, vilken dundermiss att se så fel. Nå, är man uppe så är man, inget att göra åt det.
*****
Våren visar tappert sin närvaro. Igår kunde man se hur det smälte i solens varma strålar. Slaskigt på vägarna, bilarna som sprutar upp snöslask på skor och byxor. Grusvägen vilken snart är lerigt inbjudande..Våren, våren du är så välkommen till oss.
*****
Fick mig en ordentlig tankeställare häromdagen när E frågade om jag hade fyllt 41 år. Nej log jag det blir i år. Då tittar R på med en mild men eftertänksam blick för att i nästa sekund säga : men mamma jag trodde du var 41. Jag försäkrade dom båda att det skulle jag fylla i år. På kvällen innan sömnen tog över hann mina tankar rusa runt lagomt ivrigt på hjärnans travbana. Himmel och pannkakor, R har ju fullkomligt rätt! Deras mamma är ju 41 år. Hur har den vetskapen lyckas undgå mig? Helt ofattbart.
Något som däremot INTE gått mig förbi är att det blir allt svårare att läsa texten på olika saker med glasögonen på näsan. Tv text går bra, men böcker och informationen som står på matvaror man granskar för att inte få i sig det man inte tål, det är värre det. Då blir det till att kika över glasögonkanten eller rent av ta av extra ögonen när man läser en bok. Jojo, tydligen ska man vara tidig med mycket. Först klimakteriet och nu problem med textläsning. Det enda som jag inte varit tidig med var att skaffa barn "fniss"

Önskar Er alla en underbar onsdag ♥♥