2010-04-09

Magsjuka?

Gårdagen blev absolut den tyngsta dagen och inte bara för att R vaknade tidigt, han fick ju feber och ovanpå detta så tillkom oerhörda magsmärtor p eftermiddagen, stackarn låg på soffan i vardagsrummet och grät och kved, bredvid honom satt E och tröstade honom så gott det gick. Det gick inte att få i R någon mat bara lite vätska, när vi skulle göra en tidig kväll för att båda var så trötta vad hände då? Magsmärtorna blev värre och han kräktes, det blev till att ringa akuten. Till saken hör ju att båda mina raringar är känsliga för både gluten och mjölk och på sista tiden har det blivit lite mycket gluten. Eftersom det inte visar något på testerna kan inte läkaren skriva att de ska undvika mjölmat.."suck"

E ville inte vara hemma med mormor och morfar, han ville följa med till akuten. Det var bara att klä om dem båda och åka, nästan framme kräktes R i kräkpåsen som tagits med bara utifall att. Väl framme berätta jag för sköterskan i receptionen om att han vaknat på morgonen med ont i magen och att han haft diareé men att det lugnat sig med magen så att han kunnat äta lunch, men på eftermiddagen vid 14.00 tiden hade smärtan återvänt och ökat i styrka.

Sköterskan på andra sidan den halverade receptionsbänken i trä åkte sakta längre bak på sin stol på hjul medan jag informerade henne om läget. Tillslut svarade hon bestämt : Magsjuka, det låter absolut som magsjuka.
Svaret fick mig att höja ett ögonbryn. Jag har inte varit med om en magsjuka som gjort så ont som R hade. En annan sköterska som kom fram hade samma åsikt och sa att en flicka nyss varit där med enorma magsmärtor och kräkningar. Det blev inget läkarbesök utan vi skulle avvakta till morgondagen och var det inte bättre skulle vi kontakta vårdcentralen. (och dit får man ju kriga sig fram för att få en tid)

Jag undrade om diagnosen verkligen var den rätta för hela vägen hem hade han lika ont och grät. E satt med honom och tröstade och var allmänt orolig för båda hade tankarna på att det var blindtarmen som spökade. Men är det den har man inte så fruktansvärt ont och man kan inte rulla ihop sig som en boll som R gjorde eller dra upp benen. Hemma kräktes han två gånger till, sista gången strax innan han skulle sova. Han slocknade precis när vi började läsa en bok och det var inget konstigt med det. E somnade också kort därpå. En och en halvtimme senare vid 22.30 vaknade han återigen med magsmärtor. Han var såå hungrig men han fick inte ned något, kräktes upp det lilla han fått i sig, därefter somnade han, aningen oroligt en liten tid innan sömnen blev mer avslappnad - fram till 06.00 då han väckte mig med magonta.

Så, idag fredag: har fått i honom förutom vatten i småmängder, nästan ett helt glas nyponsoppa och riskakor. Riskakor och vatten var det som han åt av igår. Än så länge har han inte kräkts och han ser piggare ut, så nu är det bara att hoppas att denna magsmärta inte återvänder! Sköterskan sa att den här magsjukan har karaktären kräkningar och enorma magsmärtor.

Medan jag satt med pojkarna igår så ringde mormor akuten en andra gång sedan vi kommit hem för att höra hur vi skulle göra och hon frågade om alla möjligheter, tarmvred, blindtarmen och så naturligtvis gluten. Tarmvred uteslöts på en gång eftersom det oftast bara är riktigt små bebis som kan få det. Blindtarmen var inte heller aktuell eftersom värken mer var av en molande karaktär med lokalisation som en triangel i den nedre regionen.

Det blir spännande att se hur dagen blir men som det ser ut ter den sig aningen mer avslappnad!

Ha en bra dag mina vänner!