2010-05-02

Finn Zetterholm



För mig har Finn Zetterholm varit en trubadur som bara sysslat med musik, därför blev jag förvånad när jag såg honom som författare. Han är en duktig musiker och med det i bagaget tvekade jag inte att låna den här boken.
Mer information om honom finner du på detta ställe

Lydias Hemlighet

Nu är jag såå otroligt less på detta gråkalla-regniga-väder som har stannat sedan första maj(igår alltså). Det är trist och allmänt tråkigt. Idag har sönerna mer fantasi att leka än gårdagen, då var det allt annat än kul för dem. Idag är det data spel varvat med lego lekar och sedan blir det lite skolläxa. Att man ska ha skolläxa över helgen..
Själv ska jag passa på att läsa i en annan bok som jag lånat, även den en ungdomsbok "Lydias Hemlighet"
Den är skriven av Finn Zetterholm.

Lydia böjde sig fram och vidrörde tavlan..
Det mörknade för hennes ögon och världen blev svart.
Hon hann tänka: Jag visste det, jag visste det. Åh, varför gjorde jag så?

Allting börjar med att en stor svart fågel stal Lydias favoritpenna, fortsatte med ett mystiskt meddelande i hennes block och sedan ett märkligt möte. Och det var bara början.
Lydia hade längtat efter att något ovanligt skulle hända, men hon visste inte vad. Och det var kanske tur. För om hon vetat om allt det otroliga och farliga hon skulle få vara med om, kanske hon inte alls hade vågat ge sig in i äventyret.

Lydias hemlighet är en resa genom tid och rum under sex århundraden, fylld med spännande äventyr och möten med världsberömda konstnärer