2011-03-16

Morgon smygande

Titeln avslöjar allt. Att smyga kan vara riktigt skojigt. När man leker och inte ska avslöja vart man befinner sig. Tårna får arbeta extra när de leder hela kroppen sakta över golvet.
På morgonen är det mysigt att smyga sig fram.
Det finns dessutom rum som är en riktig utmaning att smyga fram i. Tänker ni på samma plats som jag? Toaletten? Mja, kanske det. Att inte spola vatten för högt så man väcker sovande söner, att fälla ned toasitsen när man spolar för att minska bruset? Varför inte.
Min tanke var närmast bestämt - köket.
Denna plats har en massa farliga saker som låter oroväckande högt.

Skåpdörrar. Hemska. Speciellt när de har en förmåga att ta sig ton när de inte ska.
Kaffetermos. Den blir tunga när man fyllt dem och gör så att man missbedömer hastigheten när man ställer ned dem på bänken.

Om man nu klarat dessa två hinder är man nöjd och glad när man sätter sig ned för att läsa tidningar på nätet. Det brukar inte tillfalla några större problem på morgnarna. Om man nu inte räknar med att en morgonpigg R står i dörröppningen precis när man precis kommit fram till tidningen man ska läsa. "ler"
Så var inte denna morgonsritual.

Skåpdörrar knakade vilt. Uppenbarligen var de inte på bra humör. Termosen ställdes ljudligt ned på köksbänken och som om detta inte var nog hände nästa trevliga grej i datarummet!
Hade loggat in och skulle ta mig fram för att läsa den första tidningen. Min vänstra hand fattar tag i kaffemuggens öra och ...hela muggen välter ut över skrivbordet! Underlägget suger åt sig vätskan som en törstig ökenvandrare resten letar sig fram mot tangentbordet.. - underbart.
Några sekunder tar det innan hjärnan formligen skriker åt benen att hasta ut till toaletten för att hämta något att torka med. Att använda disktrasan är ju inte ens att tänka på. När allt är klart och jag äntligen får sätta mig, kan jag inte göra annat än le.
Det blir nog en bra dag det här.

Trevlig onsdag ♥♥