2011-03-07

Skratt på morgonen

Imorse såg vi fortsättningen på Rosa Pantern som vi började med igår. Vi ahr sett den förut men den är en favorit hos pojkarna och de ser fram emot de andra fyra filmerna som finns att köpa. Skratten har avlöst varandra. Peter Sellers var en underbar skådespelare.

Ett klipp där Clouseau tränar mot sin assistent Cato



 I Southsea, Portsmouth, Hampshire, föddes den 8 september 1925 Richard Henry Sellers, mer känd som
Peter Sellers. Han dog den 24 juli 1980 i en hjärtattack.
Hans humor höll sig till slutet. På begravningen spelades "In the Mood" en sång som Peter Sellers hatade, men som han begärt av sonen Michael skulle spelas på hans begravning.

Mer att läsa om honom..


Sportlov tack vare Hitler?

Medan andra redan haft sitt roliga så har vi kvar vårat. Sportlovet har börjat idag. Vilket vi i denna familj verkligen behöver. Under detta lov samlas kraft och ork.
Har ramlat över sanningen till uppkomsten av detta otroligt omtyckta och efterlängtade lov.

I Sverige har sportlovet sitt ursprung i koksloven som infördes av bränslekomissionen 1940 för att spara uppvärmningen i skolorna ( man använde stenkol och koks i städerna) Under krigsåren var man tvungen att drastiskt skära ned uppvärmningskostnaderna. Under denna lediga vecka skulle eleverna lära sig vapenexercis och gasindikering.

På 1950- talet ändrades lovet från att ha handlat om ransonering till att vara ett folkhälsolov. Den ena komissionen efter den andra tillfrågades och tillslut kom man fram till att ett lov i influensatider skulle minska infektionsspridningen.

Hade vi haft sportlov om inte Adolf Hitler funnits?

Historieprofessor Dick Harrison vid Lunds Universitet, säger att sportlovet har ett direkt samband med kriget.

Kika gärna på äldre sportlovsbilder

Önskar er en skön måndag!