2011-05-24

Skynda att hämta

Idag innan jag hämtar mina söner ska jag slinka in på biblioteket i byn för att hämta min reserverade bok av Sofie Sarenbrant. "Vecka 36".
En ny deckar författarinna. Amelias hälsoredaktör har tagit steget ut i deckarvärlden. Jag brukar inte gilla samma sak som kritikerna rosar men det är något med denna bok som fått mig nyfiken.
Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är till ända för denna gång. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är allt annat än på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några veckor kommer de att vara mammor. I ett försök att avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand..

Det är en omtyckt bok och svår att få tag i men jag lyckades och snart ska jag bekanta mig närmare med den, ser framemot det.




.