2011-02-26

Check, check och åter igen check

Det blev riktigt lyckat i jakten på presenter till sönernas födelsedag, hittade lite smått och gott, känner mig nöjd och belåten, kan itne skriva ännu vad det är för det finns två stycken som är nyfikna på vad jag skriver på bloggen när de strosar förbi, så det går ju inte för sig att avslöja detaljerna här inte!

Vi hann titta lite grand på bokrean, men det är inte likadant som det varit bokrean, om det beror på mig eller vad kan jag inte säga, men helt ljuvligt underbart var det absolut INTE. Kanske för att bokhandeln flyttat sedan några år tillbaka och utrymmet är drastiskt minimerat. Nu låg böckerna bara huller om buller på varandra, ingen översikt alls - trist.

På hemvägen drogs vi med en bärgningsbil som var helt sanslös! Okej inte bilen då kanske utan föraren..
Vi svängde ut på E4:an för att ta oss hem och i vänstra sidospegeln ser jag en bärgningsbil som kommer ångande fram, jag ger tecken hela tiden att jag kommer och istället för att lägga sig i omkörningsfilen så lägger han sig i hasorna på mig, mycket kul. I backspegeln ser jag att han först nu tänker köra om men jag håller på att öka farten så han slutar ut det, sedan ligger han där "bakom" ända fram till backkrönet innan det blir nedförsbacke och en 70 -sträcka med fartkamera. Min vana trogen så lättar jag på gasen och minskar farten på så sätt istället för att lägga mig på bromsen, vad får jag se i backspegeln? Jo, bärgningsbilen har närmat sig med stormsteg och helt utan någonsom helst förvarning blåser han förbi i nedförsbacken och framför allt fartkameran som ilsket blixtrar till! Där fick den knasbollen, han blev tagen på kamera utan någon som helst nåd. Hur kan man vara så fantastiskt dum att man gör en sådan omkörning mitt framför en fartkamera?! Synden straffar sig själv heter det, somliga straffas på en gång. Hyser jag någon medkänsla med honom?
Funderar några sekunder..- nej det har jag inte, inte med tanke på att han bara "blåste" förbi. Jag och mamma tittade på varandra och undrade vad han tänkte på.

Förberedelser

Då har man kommit dithän igen att det är dags att inhandla presenter till sönerna, de fyller ju hela 10-år nu på tisdag, himmel vad åren har flugit iväg. Jag har varit mamma i hela tio år, vilken underbar gåva jag fått - moderskapet. Jag och mamma (SolSkuggan) ska ut och kika på vad som finns och kanske kanske hinner jag slänga ett öga på årets bokrea också!

Två flugor i en smäll.

LMP

Lisa Marie Presley hör till kändisskaran som fått tvillingar!

LMP, är en driftig tjej som tagit sig fram den hårda vägen, likt många andra som inte tillhör kändiseliten. Livet har inte varit lätt men hon har tagit sig ur diverse stora hinder som legat i hennes väg. Att hon är dotter till en av rockens stora moguler gör ju inte saken bättre eller att hon varit gift med den kontroversielle artisten Michael Jackson. Hon har valt musiken som sin far och det är inte utan måste jag säga, när man ser henne är det som att se Elvis, visst är hon kvinna men blicken är lika suggestiv som sin fars och hon har en egen stil.




Jag gillar hennes musikstil och rösten är tung, inte som de typiska kvinnligt ljusa rösterna som de flesta sångerskor har, det blir ett enda "pipande" ibland när man ska lyssna och då tröttnar jag på en gång. Vill du veta mer om LMP så klicka HÄR


Kritisk funderation

Det är trist när man läser att en dokusåpa medlem tagit livet av sig pga något som "ångrats". Nu vet jag inte alls vad det handlar om men tror säkerligen att det handlar om mer än bara ånger i detta fall. Tragiskt är det i vilket fall som helst. Att en människa känner att det är så tungt att leva, att det inte finns någon annan utväg än att ta sitt eget liv..
Personen i fråga ska ha varit med i denna omtalade tvproduktion BigBrother.

Vad jag nu kan fråga mig är : vad är det för speciellt med denna tv-produktion som får folk att söka sig dit i hjordar? Varför sitter vi bänkade för att se vad som utspelar sig i detta hus? Bråk, intriger, sex med mera. Några får vänner..visst det är ju bra, men se´n? Det hela görs ju bara för att "synas", att bräcka det förra gänget på något sätt, att vara värst. Har jag nu sett detta innan jag uttalar mig? Jo, det har jag gjort men inte många avsnitt för jag kände mig aningen spyfärdig för hur man agerade.

Nog finns det väl bättre sätt att spendera pengarna på? Är jag helt ute och cyklar i mina åsikter? Det är ju tur att vi är olika, gjordes dessa dokusåpor för mig skulle de inte leva länge..

Sedan kan jag inte låta bli att undra över hur länge ska dessa "Hedersmord" existera här i Sverige?
Det är så ofattbart att en människa kan agera på detta sätt mot sin egen familjemedlem, nu har förvisso de övriga i familjen tagit avstånd från sin fars agerande, men ändå - det är gjort. En liten tvååring har tappat sin mamma. Stackars liten ..

Önskar er en trevlig lördag!