2012-04-07

Inte helt fel


Jag ligger så bra i tiden när det gäller studierna att jag med gott samvete tagit ledigt denna påskhelg! Det känns så ofantligt skönt att inte behöva sitta med näsan nedstucken i böckerna, sönerna är glada att mamma inte är studiestressad, inte för att jag brukar sitta när de är hemma efter skolan med läxorna om det inte är alldeles nödvändigt. Nu har de förvisso påsklov nästa vecka och då måste jag sitta och läsa lite grand och lämna spår i forumet om hur jag upplevde Madame Bovary och Karlinikov (felstavat) återkommer till detta i ett senare inlägg.

Denna positiva studietakt har orsakat ett glädjande tillfälle för mig att läsa andra böcker för privat bruk. Har dessutom upptäckt en ny författare Anna Jansson, inte helt fel författarina, skriver otroligt spännande och psykologiskt. Visserligen hamnade jag på hennes 12:e bok om Maria Wern så nu blir det till att arbeta sig bakåt istället för framåt i hennes alster.
Just nu sitter och och läser Camilla Läckbergs : Änglamakerskan. Efter detta så står Viveca Stern på tur samt en annan bok av Anna Jansson. Kommer att delge er mitt omdöme av dessa böcker när de är klara.

Tänk vilken underbar känsla att återigen få sitta och läsa böcker som jag valt av egen smak. Att hålla i böckerna och sakta vända bladen; att med jämna mellanrum titta upp och smaka på orden som präntats på pappret eller att hastigt skissa upp beskrivningen för sitt inre..vilken lycka! Så längesedan. Studierna har öppnat bokvärlden på ett helt nytt sätt som läsare men även som skribent, allting ligger så mycket öppnare nu än tidigare och då har det varit fritt.

Önskar ER alla en underbar PÅSK♥♥