2010-05-23

Favorit i repris

Igår tog jag fram säsong 4 av McLeod´s Daughters. Det är en fantastisk serie som tål att ses flera gånger. Handlingen är helt underbar och skådespelarna suveräna! Om nu någon INTE sett denna serie så är det ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med personerna. Serien går tyvärr inte längre men det finns hela 8 säsonger att sätta tänderna i.

Det handlar om två systrar på den australiensiska landsbygden. Den ena Tess återvänder hem till Drover´s Run efter flera års frånvaro och relationen till den äldre systern Claire sätts på prov vid första mötet. Sårade känslor och funderingar skapar en spänning dem emellan, sakta sakta når de båda kvinnorna varandra och sedan är frågan : hur ska de behålla den enorma farmen som deras far skapat?
Till sin hjälp har de Meg och denna drömmande tonårs dotter Jodi.
Naturligtvis finns det kärlek med i serien, konstigt vore väl annat. Det finns en tät relation till de två bröderna Alex och Nick Ryan som dessutom är närmaste grannar till Drover´s Run.

Australien är enormt duktiga på att göra film och teve serier.
Vem känner inte till "Doktorn kan komma", "Mot alla vindar", "Törnfåglarna", "Floden blev mitt liv" för att nämna några godingar.

Här är ett klipp från serien