2012-01-08

Årets uppdrag

Jag undrar om undertecknad fått ett uppdrag av sönerna, ett uppdrag inför det kommande året? Mina ljuvliga, underbara söner vill nämligen att deras mor ska gifta sig med en man och skaffa dem syskon! Ett verkligen tufft uppdrag i sig. Att hitta en pålitlig man i dagens samhälle är inte lätt, speciellt inte när jag inte alls är ute på vare sig galej eller annat! Visst skulle det vara skönt att ha någon vid sin sida ibland det ska inte stickas under stolen men så tittar jag på mina söner och blir så nöjd med tillvaron. Var skulle jag hitta en partner? Området där vi bor på har inte så stort utbud att välja på, det är ingen chans att man skulle "snubbla" över någon på väg till postlådan, inte heller "stöta ihop" i trappan..nej då får det nog bli tack vare högre makters inblandning "ler"
Å andra sidan har jag inte gett upp om kärleken den är bara liksom satt på viloläge.

Kärlek är något fint och speciellt, det gäller att vara rädd om den. Det finns inget vackrare än att se äldre människor hålla handen när de är tillsammans, tänk de som varit gifta i 40 - 60 år. Hur mycket har inte passerat under dessa broar, både på gott och ont. Hur man kämpat för att hålla relationen vid liv. Många tårar, skratt, tandagnisslan och lycka. Visst finns det relationer bland dessa äldre som gått helt åt skogen, relationer där paren skulle mått bättre av att gå skilda vägar vilket inte var vanligt. Den äldre generationen hade fått höra att man "bet ihop" och fick det att fungera! Idag är det i mitt tycke alltför lätt att skilja sig. När den rosa skimrande lyckan lagt sig och vardagen träder in med allt vad den vill säga; upptäcks felen och bristerna ordentligt. Ska tilläggas att det naturligtvis finns situationer där man MÅSTE gå skilda vägar för att må bra eller där andra aspekter är livsavgörande, men generellt är det som om man ger upp istället för att kämpa sig igenom svårigheterna.

En man att gifta sig med alltså, det är något som ligger i tankarna hos mina söner. Att få syskon blir lite värre det, inte biologiska för det är helt omöjligt eftersom jag inte längre kan få barn..

Hur ska då brölloppet se ut? Är ju en riktig romantiker mitt i allt så önskan är väl att min far skulle föra mig till altaret den dagen, huru det nu blir möjligt. Stort eller litet? Mmm lagom med de närmsta och vänner. Hur brudklänningen ska se ut? DET har jag inte funderat ut. Här tog det stopp "skrattar" tillika gäller tårtan. Får återkomma till detta ämne.

För att återgå till vardagen så börjar sönerna skolan på tisdag, den tionde januari, vilket är annorlunda för det brukar alltid vara måndagen efter all ledighet, men inte denna gång. Ska bli skönt för dem att starta om igen för hur skönt det än varit med ledigheten så blir man less och för min del underlättar det studierna lite grand. Ha det nu så gott alla och sköt om ER ♥♥