2010-06-29

Gillar inte

Jag tycker inte om när man möter myndighets personer och det förbehåller sig med en viss "vetabäst" attityd och i princip nonchalerar det man säger. Igår vid 18.00 tiden åkte jag in till akuten i sta´n för att en distriktsläkare skulle titta på mina bristningar på höger ben som inte alls vill ge med sig. För tre dagar sedan brände det nämligen till bakom mitt knä och jag förstod att jag fått en bristning men det syntes ingenting, men dagen efteråt fanns det ett snyggt och prydligt jätte blåmärke! Några cm under på samma knä har sedan dess ett mindre liknande blåmärke tagit form. Högra fotvalvet får man inte ens nudda så gör det ont, har i natt sovit med en kudde under knävekcet för att lindra trycket som finns. Det är så jobbigt att stå med båda fötterna på marken samtidigt en längre tid måste sitta upp med benet ett tag.
Nå jag åkte till akuten som sagt och fick komma in nästan på en gång. Träffade en distriktsläkare som lyssnade, därefter mätte han omfånget på benen, stack med penna på benen och fötterna, likadant med händerna både på ovansidan och undersidan. Därefter kände han på ryggen. Armarna skulle jag lyfta och sänka, upp och ned, kände mig riktigt som en startklar fågel.

Eftersom detta är något som jag brukar ha med jämna mellanrum så sa han att det inte var något farligt alls, det var ingen blodpropp utan bara ytliga bristningar, avdommningarna som jag känt i vänster hands lillfinger och ringfinger var heller ingenting att bekymmra sig över tyckte han. - Nehej tänkte jag när han skyllde på att det var för att jag kört bilen.
Varför stack det fortfarande då i fingrarna frågade jag, kunde de ytliga bristningarna vandra och bli större?
- Det är ingen blodpropp i armen, det kan jag lova till 100% sa han med en bestämd min.
Sättet han sa det på fick mig att sluta fråga, jag reste mig i stället upp och sa tack och adjö.

Visst ska läkare kunna mycket och man ska ju i rimlighetens namn kunna lita på det de säger, men efter att ha levt med min egen kropp i 40 år så tycker jag ju att jag borde ha en fördel när jag känner igen hur den fungerar och vissa symptom eller??

Ha en bra dag ALLA!