2012-07-24

Förbannelse

Media har gått ut med att det ska ligga en förbannelse över Batman -filmerna sedan flera har drabbats av olycka och död. olycka och död  <---- (artikel)
En annan film som omtalats mycket i detta ämne är ju rysaren "Huset som Gud glömde", har inte själv sett filmen men där drabbades många av skador och dödsfall under inspelningen.
Kan man verkligen skylla detta på en film? Att en våldsfilm kan orsaka psykist turbulens för någon som redan är instabil är högst troligt, att se hur huvudpersonerna skjuter på varandra och hjälten/hjältinnan alltid klarar sig med mindre blessyrer - visst det håller jag för sant. Att unga personer ser hur en karaktär sparkar någon som strax därpå reser sig upp, naturligtvis tror de att man kan göra likadant i verkligheten. Man avtrubbas onekligen av våldsfilmer. Men att därifrån gå till att säga att det ligger en förbannelse över en film - är det rimligt? Finns det någon logik i detta och varför?

Här finns en länk till filmer som har haft problem med filminspelningar pga myter om förbannelser


Läs och bedöm själva om det ligger något i detta, det är en intressant läsning och teori som läggs fram.


/Loka

Uppdatering

Det blev inte mycket skrivande eller  chans till data igår sedan utflykten bestämts. Det blev minigolf! Ett uppskattat förslag, när vi åkte ut så skvittrade det på framrutan och tankarna hann skvittra runt de med: skulle det vara någon idé att åka dit eller var det regn därborta? Allteftersom vi körde så ljusnade det och spelet skedde faktiskt under solsken! Något som vi inte hade när vi åkte iväg, tänk vad några mil bort från Piteå kan göra. Efter de 18 hålen så var ju magarna hungriga så då blev det mat och eftersom vi alla är allergiska så var det till att fråga vad som fanns och hur det tillagades, blev dock något enkelt som skrovmål med glutenfritt hamburgerbröd. De bjöd rikligt på pommesfrites måste jag säga!

Sedan åkte vi tillbaka hem och till sta´n där jag bjöd på ett nytt tv-spel - Ghostbusters, tänkte att det kunde vara roligt för sönerna att spela något annat men det var då själva den till att få det att fungera - att det ska vara så himla krångligt. Det stod att det var 1-4 spelare och Network spelare 2-4 (Network spelare brukar de inte spela men den rutan står ibland med)

Nå misstänksamheten hos mig fanns trots köpet och vi åkte hem. Väl hemma efter några minuter hördes ett missnöjda röster från vardagsrummet - Mamma, det är ett single spelar spel ändå!!
Suck och stön, det är andra gången detta händer trots att det står att det ska gå spela flera utan närverkskabel. Jag satte mig på golvet och började trycka och leta mig fram, behöver jag säga att det var resultatlöst? Ringde till affären och meddelade detta varpå svaret :

- Det var konstigt, det borde fungera..men kom in så får ni byta eller pengarna tillbaka. Affären är väldigt serviceminded och trevliga, det var inte det, men att behöva åka tillbaka och byta, det är trots allt 2 mil in och vi hade nyss varit där, men vad annat fanns att göra. In i bilen igen och köra. Väl där hittade vi några andra spel men Herr E som skulle välja valde ett Lego Starwars spel..vet att denna sort är helt tillförlitlig, har aldrig varit några problem att starta detta. Inte heller denna gång falerade det, det fungerade! Som plåster på såren köpte jag filmen Ghostbusters och där fick vi en överraskning, fick både 1&2 på köpet.

Varför ska det vara så krångligt att starta ett tv-spel?? Står det att det ska gå spela multiplayer så ska det enligt min mening bara vara att stoppa i spelet, trycka fram multiplayer på menyn och välja hur många spelare och klicka på start! Svårare än så ska det inte vara. Ska tillägga att vi provade med nätverkskabel men det fungerade inte för det skulle uppdateras av Playstation och endast Gud vet var instruktionsboken för PS3 ligger..

"Morr" "Morr" Det var gårdagen.

Ha en bra dag!