2012-07-24

Förbannelse

Media har gått ut med att det ska ligga en förbannelse över Batman -filmerna sedan flera har drabbats av olycka och död. olycka och död  <---- (artikel)
En annan film som omtalats mycket i detta ämne är ju rysaren "Huset som Gud glömde", har inte själv sett filmen men där drabbades många av skador och dödsfall under inspelningen.
Kan man verkligen skylla detta på en film? Att en våldsfilm kan orsaka psykist turbulens för någon som redan är instabil är högst troligt, att se hur huvudpersonerna skjuter på varandra och hjälten/hjältinnan alltid klarar sig med mindre blessyrer - visst det håller jag för sant. Att unga personer ser hur en karaktär sparkar någon som strax därpå reser sig upp, naturligtvis tror de att man kan göra likadant i verkligheten. Man avtrubbas onekligen av våldsfilmer. Men att därifrån gå till att säga att det ligger en förbannelse över en film - är det rimligt? Finns det någon logik i detta och varför?

Här finns en länk till filmer som har haft problem med filminspelningar pga myter om förbannelser


Läs och bedöm själva om det ligger något i detta, det är en intressant läsning och teori som läggs fram.


/Loka

2 kommentarer:

  1. Att en del avtrubbas kan säkert stämma. Men om det vore väldigt vanligt så borde mer hända med tanke på så många filmer som ses och av så många. Sedan kan säkert vissa triggas igång. Men kalla det en förbannelse är kanske att ta i...

    Normalt tänkande människor har säkert förmågan att skilja mellan film och verklighet.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det är många filmer som ses och det borde kanske vara mer som händer å andra sidan tycker jag absolut att allt våld ökar.

    Förhoppningsvis så har kommer de normalt tänkande att fortsätta se skillnaden mellan film och verklighet.

    Kram tillbaka

    SvaraRadera