2011-05-06

Så var det äntligen gjort!

Det är ju helt otroligt vad det tog tid att läsa denna planerade bok! Hela tiden något som kom i vägen, men nu är det gjort. Jag har hittat en fantastisk ny författare. Kate Morton.
Den glömda trädgården

1913- en liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som lovat ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen.

1975- På sin ålders höst företar Nell O`Commor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade en förbannelse över familjen.

2005- När Nell dör efterlämnat hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt sätt försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller ett överraskande arv: ett litet hus som kallas klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herrsätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för längesedan bodde där.

Det är i Klippstugan och dess glömda trädgård som Cassandra kommer hela historien på spåren och även upptäcker sanningen om den lilla flickan som för många år sedan hittades övergiven på en båt på väg mot Australien..

Det är en fantastiks berättelse och det gör absolut inget att man kastas fram och tillbaka mellan tiderna, man vill hela tiden veta mer om personerna och händelserna som utspelar sig. Tyvärr är det inte så många som är översatta ännu. Skyndade mig att leta reda på om det fanns några andra böcker av henne som var inne på bibblan, det var endast den engelska versionen, så nu ska jag sjunka ned i en sådan! Återkommer när den är utläst, vilket inte ska dröja för länge hoppas jag.

Rekommenderar dock denna bok å det varmaste!
Ha det gott!