2010-04-02

Vilken dag

Vilken fin dag det har varit idag! Solen skiner och det har varit en riktig vårdag! Vad glad man blir när man är utomhus nu. Sönerna har arbetat på en slags snöborgs-mur-fästnings aktig variant inunder våra enorma tallar, vilka ger ett stort och naturligt skydd mot insyn. Plogbilen och vägskrapan har puttat upp snön till en enorm hög som är perfekt att gömma sig bakom.

Sedan var det min och mammas tur att vara utomhus, vi tog en skön promenad bara vi, det var jätteskönt, men blött och slaskigt. Nackdelen med denna tid är all den evinnerliga slasken som hör till, å andra sidan inget ont som inte har något gott med sig. Det är bara att gilla läget och det gör vi nu, äntligen! Hoppas bara att det håller i sig och inte får för sig att dumma sig igen.

Denna långfredag går verkligen i stillhetens och rofullhetens tecken. Sönerna sitter just och sysselsätter sig på olika håll. E ser lite tv och R målar med målarfärger. Själv ska jag strax sälla mig till dem.

Håller även på att kika över endel förändringar som skett med blogspot.


 


Långfredag


Långfredagen blev helgdag i norden på 1600-talet.
Den här dagen firas till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata utanför Jerusalem som är den gamla delen av staden och här sägs den riktiga platsen av Jesu grav vara i Uppståndelsens kyrka.



På långfredagen firas korsvägsandakt till minne av Jesu lidande, det är de 14 etapperna på Jesu väg till Golgata längs Via Dolorosa

Gudstjänsten förläggs ofta till klockan tre på eftermiddagen då det var vid den tidpunkten som Jesus dog (den nionde timmen).



Vilken ofantlig ångest och smärta detta måste ha varit, bära sitt kors medan människorna står och tittar, vetandes att vägen leder fram till den egna döden..



Det skulle vara något för dagens värsta brottslingar.




* * * * * * * * *
Mina söner kom hem förra veckan med en läxa som fick mig att börja fundera över vad skolan lär ut idag. Det har ju varit prat om att minimera religionsämnet eller helt ta bort det, vilket jag personligen ställer mig väldigt frågande till. Det hör ju faktiskt till allmänbildningen att lära sig om religion. Hur man sedan väljer när man blir äldre är ju ett personligt val.
Nå de kom hem med några ihopfästade blad där de skulle ta ut fakta om världens tillkomst som skett ur Big Bang. Jaha sa jag medan jag skummade igenom orden, ska tilläggas att de endast går i 2:an.
Okej om de får läsa om Big Bang teorin men då sitter det på sin plats att även ta upp skapelseberättelsen, vilket inte alls har gjorts..ännu ska tilläggas, förhoppningsvis står den på schemat framöver.
Önskar er alla en bra dag!