2010-10-26

Upp och ned = fungerande

Vilken morgon! Jag måste bara få berätta..
R vaknade imorse klockan 03 med ont i magen, låg ihoprullad som en boll. Mina tankar surrade hastigt runt i huvudet för att leta efter en orsak, fanns det någon? - jo de hade fått hamburgare med bröd på skolan till lunch igår, men det var ju flera timmar sedan..nå, det var den enda orsak jag kunde komma på och symptomen var desamma som när han får i sig gluten. Enormt ont i magen.
Upp och leta efter en värmedyna, in i micron på två minuter innan den hamnar varmt skön på R:s mage. Han sluter ögonen och slinker tillbaka in i drömvärlden bara för att några minuter senare tvärt vakna och kräkas.
Det blir även några vänder på toaletten, nej det är inte magsjuka..utan han har fått i sig något som han inte tål, men vad när inte proverna ger resultat!

Toalettbesöken resulterade i att det inte fanns så mycket att kräkas upp heller och ni vet ju alla hur det blir när magen är tom men man ändå kräks..usch det var en blek herre som pendlade mellan kräkningar och toalettbesök. Somnade vi om? Jo, någonstans mellan 05- 05.15 lyckades R somna om.
Själv hade jag bara tänkt blunda lite grand men vaknade hastigt och lustigt 07.00.

Kokade kaffet och bänkade mig framför teven som visade dynasty, ett trevligt tidsfördriv medan jag funderade på om R skulle orka skolan eller inte. Och hur skulle det bli med E som sovit lite av och an under tiden? Han som är så ofantligt trött och svårväckt på morgnarna. Att äta medicin och gå i skola är minsann ingen barnlek för att inte tala om allt annat som händer runtomkring, det är ju ingen ljudlös arbetsplats de har barnen.
Klockan 7.50 vaknade båda. En halvtimme innan skolan, bra marginal? Nej inte alls. Pojkarna undrade vad som stod på dagens schema - Musikkalas. Nu vill jag bara säga att det var två helt underbara herrar som klev upp ur sängen, traskade till toaletten och gjorde sig färdiga, klädde på sig och bänkade sig framför teven medan jag gjorde frukost. R ville till skolan och E med, vilket i sig är en stor lycka att höra för mig som vet hur lite de tycker om skolan.
Skyndade mig att informera deras fröken om att de skulle komma men att det varit en svår natt för R och att de skulle bli sena, de måste ju hinna få i sig frukost och R:s mage var ju helt tom. - Inga problem sa fröken, de kommer när de kommer.

Att stressa utan att det ska bli en negativ tjatig stress är a och o sådana här gånger och det är inte alltid man lyckas med detta men imorse slog vi alla rekord! Det gick så smidigt att jag slår mig själv med häpnad. Klockan 09.00 är vi framme på skolan och då har de precis börjat med geometriska figurer. Stannar kvar en stund för att se hur R mår och hur lärosättet är, vilket var skoj att se. Fröken har ett papper framför sig och berättar hur formerna ser ut och barnen ska rita exakt som hon säger. Sedan visar hon sitt papper och barnen får se om de uppfattat rätt och ritat rätt, sedan är det deras tur att två och två berätta för varandra.

Ungefär som detta :










Så vad har jag lärt mig av nattens och morgonens start? - Att jag klarar stress bra!
Ha en skön tisdag, min har börjat utmärkt bra
Kram!