2012-09-10

Bra serier


Jag har alltid tyckt om tecknade serier men de tecknade har utvecklats med åren och blivit otroligt välgjorda och spännande, innehållet är riktigt bra och förmedlar budskap som når högt upp i åldern.
Mina söner och jag har under många år följt serien om Ang den siste luftbändaren
 
 
Det handlar om fyra nationer; luft, vatten, eld och jord och en avatar som behärskar alla dessa element, denne avatar ska hålla ordning och balans mellan de olika nationerna men på något sätt så kullkastas detta och när avataren befinner sig i en slutlig strid så försvinner han varpå eldnationens ledare utser sig själv som härskare, han tyranniserar alla andra nationer. Hundra år senare när ett syskonpar av vattenfolket är ute med sin båt upptäcker de en nedfryst pojke i isen tillsammans med en vindbuffel. De får veta att han är Ang, den siste luftbändaren. De blir goda vänner och i jakten på att återställa ordningen i kaoset utkämpar de många strider och vänskapen utsätts många gånger på hårda prov.
 
 
Mer information
 
Nu har samma skapare gjort en spinoff som heter Legenden om Korra, en 17 årig tjej som fått samma uppgift som den tidigare avataren Ang att upprätthålla balansen mellan alla fyra riken, 70 år har gått sedan Ang levde. Men det är allt annat än lätt för flickan att hålla samman nationerna, speciellt inte när andra intressen lockar.
 
 Dessa serier är riktigt bra!
För mig har tecknad film innehållit allt ritat som rörst sig, från dunderklumpen till toystory, men så här i efterhand när man sett med pojkarna så inser man vilken skillnad det är på begreppen tecknad film och animerad film.
Tecknad film - inbegriper en sorts film, berättelse.
Animerad film - är filmer som gjorts tredimensionellt rörliga
Vill man kika närmare på detta så kliv rakt på -->
 
Det var morgonens reflexion över bra animerade filmer =)
Ha det gott
/Loka