2010-10-13

Överraskande start

Fick en annorlunda start på morgonen idag. När jag skulle starta datan så ville den inte alls, det fanns ingen proxyserver connection :( Hade haft strömavbrott mellan 24.00 - 04.00 och tydligen gick en switchrouter sönder i det hela..
Satte mig istället vid teven för att se om det fanns något spännande att titta på vid 06.30. Hamnade på en kanal som visade Systrarna Boleyn - Mary och Anne.

De båda systrarna som delat samme man, Henrik VIII av England.
Mary fick en son - Edvard med Henrik medan hennes mer drivna syster blev den andra hustrun till Henrik VIII sedan han annullerat sitt första äktenskap med Katarina av Aragonien.
Anne var drottning i 1000 dagar innan hon blev halshuggen efter diverse anklagelser : äktenskapsbrott, incest och högförräderi.

Hon fick en dotter som sedemera blev drottning Elisabeth I av England.
Mycket intressant, spännande och intrigant utspelar sig i bland dessa hov.

Det var tur i oturen att det inte gick att ta sig in på internet imorse.

4 kommentarer:

  1. Ibland är det positivt med datakrångel =))

    SvaraRadera
  2. Mia: Visst är det många gånger positivt med datakrångel =)

    SvaraRadera
  3. jösses vilken historia :) sånt där är intressant och tyvärr missar jag en massa intressanta saker på tv pga min vän datorn
    kram på dig

    SvaraRadera
  4. Leila: Det är oerhört intressant med historia, det är mycket att hålla redan på ibland med släkten hit och dit och kungar som byter namn beroende på vilket land de blir kung i respektive drottningar =)
    Kram tillbaka

    SvaraRadera